- Yhteistyö esi – ja alkuopetuksessa – tavoitteena yhteinen ymmärrys lapsen edusta ja oppimiseen vaikuttavista suotuisista kehityspoluista. Kirjoittajina Mervi Anttila, Marika Hautaniemi ja Virpi Kataja.
- Sävelaskelia – musiikin merkitys varhaiskasvatuksessa pedagogiikan vahvistajana. Minna Muonan kirjoittamassa blogitekstissä avataan musiikin hyötyjä varhaiskasvatuksessa ja oppimisessa.
- Taustoitusta taaperopedagogiikkaan. Podcastissa äänessä kaksi varhaiskasvatuksen opettajaa Anne ja Terhi.
- Päiväkodin johtaja alle 3-vuotiaiden pedagogiikan tukena. Blogissa käsitellään mm. osallisuuden ja vuorovaikutuksen merkitystä pienten laadukkaalle pedagogiikalle. Kirjoittajina Kirsi Teittinen ja Emma Koitto
- Perusarki palkitsee varhaiskasvatuksessa. Blogissa käsitellään perusarjen merkitystä hyvinvointiin. Kirjoittajina ”Kolme toiveikasta vaka-johtajaa”.
- Sudenrohkeasti napataan hyvä! Blogissa käsitellään positiivisen pedagogiikan kehittämistä ja jalkauttamista aikuisten ja lasten arkeen. Kirjoittajina kaksi sudenrohkeaa.
- Varhaiskasvatuksen positiivinen kehitys. Blogiteksti käsittelee varhaiskasvatuksen kehittymistä ja muutosta vuosikymmenien aikana. Blogiteksti on kirjoitettu nimimerkillä: Varhaiskasvatuksen ammattilaisia jo 1990 –luvulla ja yhä 2020 –luvulla
- Päiväkodin tukihenkilöstö pedagogisen toiminnan tukena. Blogitekstin ovat kirjoittaneet Susanna Kaasinen ja Paula Kuula.
- Mitkä tekijät luovat paineita hyvän varhaiskasvatuksen toteutumiseen arjessa? Blogitekstin ovat kirjoittaneet Päivi Rautiola ja Maarit Tasala.
- Maistuisiko inkluusio? Lue blogiteksti varhaiskasvatuksen inkluusioon liittyen. Tekstin ovat kirjoittaneet Jenni Rissanen ja Kirsti Salo-Saarinen.
- Rakkauskortti – Saanko minä ”Rakkauskortin” ryhmäni lapsilta? Blogitekstin ovat kirjoittaneet Anna-Liisa ja Sirpa.
- Varhaiskasvatuksen opettajan ja päiväkodin johtajan työn kehittyminen -video. Tallenteella Mervi Kananen-Kärkkäinen, Saara Linninen ja Tuija Remes keskustelevat päivähoidosta varhaiskasvatukseen siirtymisen historiasta opettajuuden, pedagogiikan ja johtajuuden näkökulmasta.
- Kokopäiväpedagogiikkaa -video. Videolla esitellään monipuolisesti varhaiskasvatuksen pedagogiikkaan kuuluvia asioita. Videon ovat tehneet Kaksi VahVaa pedagogia.
- Arviointi – uhka vai mahdollisuus? -blogiteksti. Tekstin ovat kirjoittaneet Anu Niemi ja Kaisa Tynkkynen.
- Lastensuojelun ja varhaiskasvatuksen yhteistyön haasteet -blogiteksti. Tekstin ovat kirjoittaneet varhaiskasvatuksen opettaja Etelä-Suomesta ja päiväkodin johtaja Pohjois-Savosta.
- Päiväkodinjohtaja ja varhaiskasvatuksen erityisopettaja – vahva työpari pedagogisessa johtamisessa -blogiteksti. Tekstin ovat kirjoittaneet kiertävä varhaiskasvatuksen erityisopettaja Kirsi Ingström Teuvan kunnasta ja päiväkodin johtaja Essi Latvanen Seinäjoen kaupungilta.
- Pedagoginen johtajuus varhaiskasvatuksesta perusopetukseen -blogiteksti
Lue blogiteksti päiväkodin johtajien ja perusopetuksen rehtorien pedagogisesta johtajuudesta. Tekstin ovat kirjoittaneet Jenni Vaara ja Mervi Kärkkäinen. - Inkluusio tarvitsee asennetta ja tekoja! -blogiteksti
Lue blogiteksti inkluusiosta ja inklusiivisuudesta varhaiskasvatuksen kentällä. Tekstin ovat kirjoittaneet vastaava varhaiskasvatuksen opettaja ja päiväkodin johtaja. - Pedagoginen johtaminen ja sen kehittävä arviointi – blogiteksti
Lue blogiteksti varhaiskasvatuksen johtamisesta pedagogisen johtamisen näkökulmasta. Tekstin kirjoitti Inkeri Ruokonen, Turun yliopiston varhaiskasvatuksen pedagogiikan professori ja kasvatustieteiden tiedekunnan koulutusvaradekaani. - Myönteisen toimintakulttuurin ja puheen johtaminen varhaiskasvatuksessa – podcast
Kuuntele podcast varhaiskasvatuksen johtamisesta. Keskustelemassa ovat väitöskirjatutkija Kirsi-Marja Heikkinen Helsingin yliopistosta sekä apulaisprofessori Elina Fonsén Jyväskylän yliopistosta. - Pedagoginen johtaminen -podcast
Kuuntele keskustelu pedagogisesta johtamisesta. Keskustelemassa ovat kasvatustieteen tohtori, apulaisprofessori Elina Fonsén ja Helsingin yliopiston harjoittelukoulujen johtava rehtori Tapio Lahtero. - Moninaisuuden johtaminen -podcast
Kuuntele podcast moninaisuuden johtamisesta. Keskustelemassa ovat Helsingin yliopistossa rehtorien moninaisuuskäsityksistä väitöskirjaa tekevä Anita Jantunen, Suaad Onniselkä Vuosaaresta Puistokadun peruskoulusta ja professori Arto Kallioniemi HY:n kasvatustieteellisestä tiedekunnasta.
